Makaron cytrynowy z orzechami i indykiem


     
  
            Dziś naszła mnie ochota na coś z makaronem , i nie skromnie powiem że to co udało mi się przygotować to niebo w gębie , nie dość że lekkie to jeszcze całkiem smaczne , więc zapraszam do wypróbowania przepisu ....koniecznie
Makaronu można użyć według uznania , nie musi być koniecznie cytrynowy .

Składniki

250 g Makaron Cytrynowy
100 g fasolki zielonej
250 g piersi z indyka
10 g oleju kokosowego
1 szalotka
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
sól himalajska według uznania
pieprz ziołowy według uznania

1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżka pasty z nerkowca
2 szklanki wody

Wykonanie

Do garnka z osoloną wodą wstawiamy do gotowania , kiedy woda zacznie się gotować dodajemy makaron i gotujemy do momentu aż będzie miękki , a kiedy nasza makaron jest już gotowy odlewamy do durszlaka i zalewamy zimną wodą aby nam się nie posklejał i odstawiamy i zabieramy się za nasze mięsko .

Na patelnie dodajemy olej kokosowy i naszego indyka pokrojonego w kostkę , przesmażamy około 10 minut , następnie dodajemy fasolę zieloną , czosnek , szalotkę pokrojone w kostkę i mieszamy aby nam się nie przypaliło , następnie dodajemy resztę naszych składników i zalewamy wodą , gotujemy na malutkim ogniu aż woda się wygotuje . Jak już woda  się wygotowała dodajemy nasz wcześniej ugotowany makaron i dokładanie łączymy mięso z makaron , jak już makaron mamy dokładnie wymieszany to możemy podawać danie .
Dla chętnych można posypać parmezanem .

                                                                 Smacznego








Komentarze

Popularne posty