Udka na ostro w ketchupie i majonezie




 Dziś zapraszam na bardzo smaczne pieczone udka z dodatkiem majonezu i ketchupu . Kiedy robiłam takie udka w takim wydaniu  po raz pierwszy , nie byłam przekonana że będzie to smaczne , ale po przygotowaniu potrawy, kiedy spróbowałam byłam zdziwiona jakie to smaczne , więc koniecznie spróbujcie , doskonale się sprawdzi na zbliżającego się sylwestra dla bliskich i nie tylko .

Składniki

4 udka z kurczaka 

2 łyżki warzywka 
2 łyżeczki papryki czerwonej
2 ząbki czosnku świeżego
2 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupy
papryka chilli ( według uznania )

Wykonanie

Na wstępie myję mięso i osuszam , następie dokładnie wcieram nasze wcześniej wymienione przyprawy , obrany czosnek kroję w kosteczkę i posypuję po kurczaku .

Kiedy mamy już kurczaka doprawionego odstawiamy na godzinkę do lodówki .
Po godzince wracamy do kurczaka , na koniec dodajemy majonez , oraz ketchup , pieczemy 2 godzinki temperatura 160 stopni, góra dół .
Po tym czasie nasze mięsko będzie chrupiące, aromatyczne .
Koniecznie spróbuj w domu  :)

                                                             Smacznego 

Komentarze

Popularne posty