Karkówka w warzywach


   Witam wszystkich bardzo serdecznie,naprawdę dość dawno mnie tu nie było, z różnych powodów, ale to nie zmienia faktu że nie przestałam gotować i robić to co lubię najbardziej .
Dziś zapraszam na bardzo smaczną karkówkę pieczona w świeżych warzywach .

Składniki

4 plastry karkówki
1 marchewka
1 pietruszka
1 pora
Ząbek czosnku
Sól
Pieprz
Pieprz ziołowa

Wykonanie

Na wstępie myjemy i obieramy warzywa , następnie wszystko razem blendujemy wraz z czosnkiem ,dodajemy nasze przyprawy  ,po czym dokładnie nacieramy nasze mięso i odstawiamy na 2,3 godziny w lodówce.
Po tym czasie wyciągamy nasze mięso z lodówki, przekładamy do  naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2 godzin na 160 stopni.
Po tym czasie nasze mięso będzie miękkie soczyste i bardzo aromatyczne .


                                          Smacznego

Komentarze

Popularne posty