sobota, 5 sierpnia 2017

Udeczka na ostro w musztardzie i miodzie

  
   
    Dziś za oknem deszczowo i nie przyjemnie , więc trochę się nudząc pobuszowałam w kuchni i wyszło mi takie smaczne cudeńko , udka z kurczaka w ostrej formie , ja ogólnie nie przepadam za ostrym jedzeniem , ale od czasu do czasu dobrze jest zjeść coś ostrego , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania tego dość szybkiego przepisu .


Potrzebne nam będą 

1,5 kg udek z kurczaka 
1 pęczek szczypioru z dymką 
1 łyżeczka chilli 
łyżeczka pieprzu ziołowego 
szczypta pieprzu czarnego 
1 łyżka warzywka
1 łyżka musztardy francuskiej 
1 łyżka miodu 

Wykonanie 

Na wstępnie myję nasze mięso i osuszam , po osuszeniu przekładam do miski i dodaje wszystkie nasze przyprawy wymienione powyżej , szczypior siekam na cienko w raz z cebulką dymką i także dodaję do naszego mięsa , na koniec miód , musztardę i wszystko bardzo dokładnie ręką mieszam tak aby nasze składniki połączyły się z mięsem , następnie odstawiam na 1 godzinkę do lodówki .
Kiedy nasze mięsko już po godzinie przeszło przyprawami  przekładam do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem , wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 2 godzinki , tak aby nasze mięso się delikatnie odchodziło od kości , a kiedy już nasze mięso jest gotowe , podajemy z ziemniaczkami bądź kaszą czy frytkami , ale to już Państwa wybór .

                                                                        Smacznego 
Prześlij komentarz