niedziela, 13 sierpnia 2017

Naleśnikowe tosty





       Masz problem co przygotować na sobotnie śniadanie , to mam dla ciebie super pomysł , który u mnie w domku sprawdza się super, takie tosty można podawać na 1000 sposobów , z owocami , z dżemem , czy z miodem , ale to już zapraszam do wypróbowania.

Składniki ( dla 4 osób )

8 kromek chleba tostowego

Ciasto naleśnikowe ( moja wersja )

3 jajka
5 łyżek mąki
szklanka mleka
szczypta soli 

oliwa do smażenia 

Wykonanie 

Do miski dodaję nasze wszystkie składniki powyżej wymienione , następnie mikserem bardzo dobrze mieszamy i odstawiamy na 20 minut ciasto .
Po tym czasie , bierzemy chlebek i po jednej kromce zanurzamy w naszym cieście naleśnikowym i przekładamy na rozgrzaną patelnie i smażymy po obu stronach na złoty kolor  ,  kiedy mamy przygotowane wszystkie naleśnikowe tosty , podajemy z ulubionymi składnikami , ja osobiście uwielbiam z miodem. 


                                                      
                                                                       Smacznego
Prześlij komentarz