piątek, 21 kwietnia 2017

żeberka na ostro



    
   Dziś co nasi faceci lubią najbardziej , kawałek dobrego mięcha , do tego szklanka zimnego piwa i kolacja czy obiad gotowa , zapraszam serdecznie bo naprawdę takie połączenie jest pyszne .

Potrzebne nam będą 

1,5 kg żeberek wieprzowych 
2 średnie cebule 
2 ząbki czosnku 
1 łyżeczka papryczki chilli 
5 łyżek ketchupu ostrego 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
1 łyżka majeranku 

Wykonanie 

Do miski przekładamy umyte i osuszone mięso , następnie dodajemy pokrojoną cebulkę w plasterki oraz czosnek , kiedy cebulkę mamy przygotowaną z czosnkiem , dodajemy nasze przyprawy , oraz ketchup i wszystko dokładnie mieszamy oraz wcieramy aby nasze mięso było dobrze połączone z przyprawami , następnie przykrywamy nasze mięso i odstawiamy na noc do lodówki . 
Na następny dzień nasze mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na około 90 minut , i pieczemy pod przykryciem , a kiedy nasz czas minie a mięsko jest miękkie , podpiekamy jeszcze bez pokrywki około 15 minut , i mamy gotowe mięso do podania . 



  Smacznego 

Prześlij komentarz