niedziela, 2 kwietnia 2017

Świąteczna karkówka w cebuli



       W ostatnim czasie troszkę mnie tu mało , ale mam nadzieje że już nie długo to się zmieni , a dziś serdecznie zapraszam na bardzo fajną propozycję na wielkanocny stół , pieczone mięso w cebuli , ale nie tylko , koniecznie spróbuj przepisu .

Składniki 

1,5 kg karkówki 
1 średnia pora 
3 średnie cebule 
3 ząbki czosnku 
3 łyżki ketchupy ostrego 
2 łyżeczki papryki czerwonej 
2 łyżki majeranku 
2 łyżki pieprzu ziołowego 
2 łyżki warzywka 
2 łyżki musztardy 


Wykonanie 

Do miski przekładam umyte i osuszone mięso , dodaję pokrojoną cebulę , porę , posiekany czosnek , oraz wszystkie wymienione powyżej przyprawy , następnie ketchup , musztardę , kiedy mamy dodane wszystkie dodane przyprawy , dokładnie wszystko mieszamy i pod przykryciem wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie nasze mięso razem z cebulą czosnkiem i porą  przekładamy do naczynia żaroodpornego pieczemy pod przykryciem na 160 stopni około 2 , 3 godzin , sprawdzając czy mięso jest miękkie . 
A kiedy nasze mięso jest już gotowe , to możemy podawać na obiad od razu po wyjęciu z piekarnika , bądź pozostawić do wystudzenia i jako wędlina na kanapki , według mnie w każdej propozycji podania smakuje super .



  
  Smacznego 

Prześlij komentarz