środa, 19 kwietnia 2017

Kurczak w śmietanie





     Święta święta i po świętach , szkoda że ten czas tak szybko leci,ale ja jeszcze mogę sobie trochę poleniuchować bo mam urlop,i dziś chciała bym zaprosić na pysznego kurczaka w śmietanie , rewelacja , na obiady rodzinne, czy kolację ze znajomymi  , zapraszam do wypróbowania przepisu .

Składniki 

6 sztuk podudzia 
2 duże cebule 
3 ząbki czosnku 
10 ziaren pieprzu kolorowego 
2 łyżki warzywka 
1 łyżeczka pieprzu czarnego 
2 łyżki papryki czerwonej 
250 ml śmietany 

Wykonanie 

Udka myję i osuszam , kiedy mięso mamy osuszone przekładam do naczynia żaroodpornego i odstawiam na chwilkę , a naszą śmietanę przelewam do miski , dodaję pokrojoną , cebulkę czosnek i wszystkie przyprawy powyżej wymienione , następnie bardzo dokładnie mieszam , kiedy mamy już gotową mieszankę , to zalewam naszego kurczaka , i wstawiam do lodówki na całą noc.
Na następny dzień wyciągam mięso z lodówki , i wstawiam do piekarnika , pieczemy pod przykryciem , na 160 stopni około 80 minut , po tym czasie udka mamy gotowe go podania .



     Smacznego 



Prześlij komentarz