poniedziałek, 3 kwietnia 2017

Karkówka z cukinią



     

   Dziś proponuję bardzo smaczne połączenie warzyw z karkówką, smak zaskakuję pozytywnie , doskonale pasuję do ziemniaków jak do każdego rodzaju kasz . Takie danie można śmiało podać na rodzinny obiad , z pewnością goście będą zachwyceni smakiem , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .

Składniki 

8 plastrów karkówki bez kości 
1 średnia cukinia 
1 średnia marchewka 
1 pietruszka 
średnia pora ( biała część ) 
1 łyżka warzywka 
sól 
pieprz bały 
1 łyżka masła ziołowego 
2 listki laurowe 
10 ziarenek kolorowego pieprzu 

Wykonanie 

Do garnka rozgrzewam masło i podsmażam plastry mięsa na złoty kolor , następnie kiedy mięso mam już podsmażone , dodaję pokrojoną naszą marchew w kostkę , pietruszkę , cukinie , oraz porę , podsmażam wszystko razem około 10 minut , po czym zalewam wodą do zakrycia całego mięsa , dodaję ziarna pieprzu , listek laurowy, warzywko  i gotuję na małym ogniu do momentu jak nasze mięso będzie miękkie .
Kiedy nasze mięso jest gotowe , doprawiam do smaku solą oraz pieprzem , i gotowe do podania z kaszą czy ziemniakami , a na koniec taki sosik można zaprawić mąką , ale to już według uznania, ja w tym przypadku sos pozostawiłam bez zaprawiania . 





               Smacznego 

Prześlij komentarz