środa, 12 kwietnia 2017

Jogurtowe udka w przyprawach


  
    Witam wszystkich dziś bardzo serdecznie , u mnie pogoda za oknem jest fatalna , wiatr , zimno i deszczowo , nie chce się z domu wychodzić ,  a czas tak szybko mija , 10 kwietnia mija mi rok jak zdecydowałam się na prowadzenie bloga kulinarnego , mam nadzieje że to będzie dalej trwać . Z tej okazji zapraszam na smacznego kurczaka , aromatyczny po porostu pycha .

Składniki 

10 pałek z kurczaka 
250 ml jogurtu naturalnego 
1 torebka przyprawy do chińszczyzny 
sól do smaku 
szczypta papryczki chili 
1 duża cebulka 

Wykonanie 

Umyte i osuszone udka przekładam do miski , następnie do kubka z jogurtem dodaję naszą przyprawę do chińszczyzny i dokładnie mieszamy , kiedy mamy dokładnie wymieszane , zalewamy naszego kurczaka , następnie dokładamy cebulkę w plastrach i razem wszystko mieszamy , aby jogurt pokrył całego kurczaka , kiedy już jest gotowy , odstawiamy pod przykryciem na noc do lodówki .
Na następny dzień przekładamy naszego kurczaka do naczynia żaroodpornego łącznie z jogurtem i cebulką , pieczemy pod przykryciem na 160 stopni około 70 minut , po tym czasie mamy gotowe mięso do podania . 



              Smacznego 

Prześlij komentarz