piątek, 17 marca 2017

Surówka na szybko z Pancettą



    
   Mam dziś do zaproponowania szybką w przygotowaniu surówkę, doskonale się nadaje do obiadów , czy na kolację jako dodatek do mięsa , ale to już według państwa upodobań do czego ją dodamy .

Składniki 

1 kapusta lodowa 
1 ogórek zielony 
100 dag pancetta 
15 sztuk małych pomidorków 
2 łyżki balsamico 
szczypta soli 
pieprz do smaku 
2 łyżeczki oliwy 
szczypta cukru 
starta skórka z cytryny 

Wykonanie 

Na wstępnie kapustę lodową kroję bardzo cienko , następnie ogórka myję i kroję w kostkę , pomidorki kroję na połówki , pancette pokrojoną w kostkę przesmażam na odrobinie oliwy i dodaję do naszej sałaty , na końcu doprawiam do smaku solą pieprzem , oraz cukrem i ścieram odrobinę skórki z cytryny , następnie bardzo dokładnie mieszamy , kiedy mamy dobrze surówkę wymieszaną , gotowa do podania .

                                                                    Smacznego 


Prześlij komentarz