czwartek, 9 marca 2017

Kolorowa surówka




    Ostatnim czasem naszym co tygodniowym rytuałem jest mięsna kolacja , i do każdej takiej kolacji przygotowuję surówkę , znakomicie nam smakuje , znika szybko .
Ale nie koniecznie musi być to na kolacje , także super się sprawdza jako dodatek do obiadu , ale to już zapraszam do wypróbowania dla Państwa .

Składniki 

1 szt kapusty lodowej 
15 sztuk kolorowych pomidorków mini 
1 zielony świeży ogórek 
1 paczka sera fety 
5 łyżeczek oleju 
sól 
pieprz ziołowy 
pieprz biały 
łyżka balsamico 

Wykonanie 

Do wysokiej miski rozrywam naszą sałatę , następnie pomidorki kroję na połówki , ogórka myję i kroję w nierówną kostkę , następnie ser feta rozkruszam , dodaję olej , przyprawiam według uznania smakowego , i dodaję na końcu balsamico i wszystko bardzo dokładnie mieszam  , po wymieszaniu gotowe do podania .





  Smacznego 

Prześlij komentarz