niedziela, 26 lutego 2017

Pasta jajeczna z awokado

   

    Dziś zapraszam na fajną smaczną pastę jajeczną z awokado , znakomicie nadaje się na śniadania , kolację , koniecznie próbujcie w domu przepisu mam nadzieje że znajdzie swoich zwolenników .

Składniki 

4 jajka ugotowane na twardo 
1 dojrzałe awokado 
1 łyżka serka ziołowego 
4 łyżki majonezu 
pęczek szczypioru 
pieprz biały 
pieprz ziołowy 
sól 

   Wykonanie 

Do miski przekładam ugotowane jajka , awokado rozgniecione łyżką , łyżkę serka ziołowego , oraz majonez , następnie wszystko razem blenderem mielę na gładką masę , kiedy masa jest gotowa , dodaję pokrojony szczypior , doprawiam do smaku solą oraz pieprzem i gotowe do podania .
Taką pastę trzeba zjeść w ciągu jednego dnia , ponieważ robi się brązowa przez awokado . 





   Smacznego 


Prześlij komentarz