poniedziałek, 6 lutego 2017

Gotowana pierś w panierce

  


    Dziś proponuję pierś z kurczaka gotowana w panierce , doskonale sprawdza się na obiad w ciągu tygodnia , dość szybko się ją przygotowuje , smak bardzo fajny , pierś jest soczysta i delikatna , zapraszam do wypróbowania przepisu .

Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 
1 duża cebula 
ząbek czosnku 
pół szklanki bułki tartej 
1 jajko
5 łyżek mleka 
sól 
pieprz 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
1 łyżeczka koperku suszonego 
 2 łyżki masła ziołowego 

Wykonanie 

Pierś z kurczaka myję i osuszam doprawiam przyprawami cebulą i czosnkiem ,odstawiam na godzinkę , następnie do miski wsypuję bułkę tartą ,jajko , oraz mleko , wszystko razem dokładnie mieszam,kiedy mamy gotową panierkę , naszą pierś z kurczaka przekładam do panierki dokładnie wklepuję tak aby masa z bułki tartej troszkę pokryła nasza pierś , następnie na rozgrzaną patelnie przekładam mięso i smażę na złoty kolor , następnie zalewam wodą i gotuję na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut , po tym czasie mięso mamy gotowe do podania , świetnie smakuje z kluseczkami .

                                                                  Smacznego 
Prześlij komentarz