sobota, 11 lutego 2017

Aromatyczne mięcho



     Moja połowa zażyczyła sobie kawałek mięska do chleba , mówi i ma jak ja to mówię , dziś zapraszam na bardzo smaczną karkówkę z dodatkiem przypraw i miodu , mi osobiście takie smaki bardzo odpowiadają , mam nadzieje że i Państwu zasmakuje .

Składniki 

1,5 kg karkówki bez kości 
2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej 
2 łyżeczki pieprzu ziołowego 
2 łyżeczki pieprzu czarnego 
szczypta papryczki chilli 
3 łyżki miodu 
2 łyżki warzywka 
2 średnie cebulki 
3 ząbki czosnku 
1 gałązka rozmarynu 
1 łyżka majeranku 

Wykonanie 

Na wstępnie myjemy nasze mięso i osuszamy , następnie doprawiamy naszymi wszystkimi przyprawami które powyżej wymieniłam , tak porządnie wklepujemy w nasze mięso , cebulę i czosnek obieramy , kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa , na końcu polewamy miodem , i odstawiamy na całą noc do lodówki pod przykryciem .
Na drugi dzień nasze zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z czosnkiem i cebulką  , dodajemy szklankę wody oraz 5 łyżek oleju , i zakrywamy pokrywką .( Jeżeli nie mamy naczynia możemy w formie i zawinąć w folię aluminiową ) 
Jak już mamy mięso przygotowane mięso wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 150 stopni , pieczemy na niskiej temperaturze około 3 , 4 godzin .
Po tym czasie wykładamy mięso , możemy podawać gorące na chlebek , ale i możemy odczekać do wystudzenia .

                                                                            Smacznego 

Prześlij komentarz