środa, 18 stycznia 2017

Zupka jarzynowa na żeberkach



   Dziś zupka , zimno za oknem , mroźno , więc taka zupka na rozgrzanie jak znalazł , ja ogólnie bardzo lubię zupy wszystkie , mm nadzieje że i tobie zasmakuje taka propozycja na zupkę .

Składniki 

1 kg żeberek 
3 marchewki 
1 bukiet brokuła 
mały kalafior 
pora 
2 pietruszki 
10 sztuk brukselki 
10 średnich ziemniaków 
3 łyżki warzywka 
3 łyżki śmietany do gotowania 18 % 
1 łyżka kopru suszonego 
sól 
pieprz 

Wykonanie 

Do garnka wkładam umyte żeberka , zalewam wodą i wstawiam do gotowania następnie nasze mięso gotuje na małym ogniu do średniej miękkości , między czasie obieram nasze warzywa , marchewkę,pietruszkę ścieram na średnich oczkach , porę kroję na pół plastry , i dodaję przygotowane warzywa do naszej zupy , i gotuję , następnie obieramy ziemniaki , myję , kroję w średnią kostkę i dodaję do zupy, oraz brukselkę  ,warzywko , gotuję wszytko do miękkości , kiedy mięso i ziemniaki mamy miękkie , dodaję brokuła , kalafior i gotuję wszystko razem 15 minut , po tym czasie zaprawiam śmietaną ,do miski wlewam wodę i dodaję śmietanę , następnie hartuje gorącą zupą , wlewając do naszej śmietany , po wymieszaniu , całą śmietanę z wywarem z zupy wlewam do garnka  dodaję koper , doprawiam solą pieprzem i gotowe do podania .

                                                                         Smacznego 
Prześlij komentarz