niedziela, 15 stycznia 2017

Placuszki z masłem orzechowym FIT




     Moje córka uwielbia naleśniki itp , a na ostatnich zakupach moje dziecko  wynalazło fajne formy własnie do naleśników ale i nie tylko , i co na mnie czekało , to wypróbowanie form jak się sprawują , super , i dziś proponuję bardzo smaczne naleśniki z masłem orzechowym , smak mniam .

Składniki 

2 szklanki maki otrębowej 
2 jajka 
3 łyżki masła orzechowego 
4 łyżki miodu 
2 łyżki proszku do pieczenia 
1,5 szklanki mleka sojowego naturalnego 
olej kokosowy do smażenia 

Wykonanie 

Do miski dodaję mąkę otrębową , proszek do pieczenia , jajka , masło orzechowe , miód , mleko , i mikserem bardzo dokładnie mieszamy około 5 minut , następnie kiedy nasze ciasto jest za mocno gęste można dolać odrobinę mleka sojowego , ciasto ma być troszkę bardziej gęstsze niż na naleśniki .
Jak ciasto mamy gotowe , odstawiamy na 20 minut , po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy nasze formy , smażymy nasze placuszki , ( dla tych co nie mają form , wykładają ciasto na rozgrzaną patelnie standardowo ) , smażymy po obu stronach , na złoty kolor , następnie po usmażeniu wykładamy na talerz i możemy polać sosem klonowym , ale to już według uznania.

'


                                 Smacznego 



Prześlij komentarz