niedziela, 22 stycznia 2017

Pieczarkowa zupa krem z mlekiem kokosowym





       Dziś zapraszam na szybkom i smaczną zupkę krem z pieczarkami i mlekiem kokosowym , super się sprawdza na rozgrzanie się po przyjściu z pracy czy ze spaceru z psem , zapraszam do wypróbowania .

Składniki 

2 duże marchewki 
1 pietruszka
1 mały seler 
200 dag pieczarek 
4 łyżki mleka kokosowego 
1 łyżka warzywka 
1 łyżka masła ( dobrej jakości ) 
1 ząbek czosnku 
3 średnie ziemniaki 
4 szklanki wody 
sól 
pieprz czarny 

Wykonanie 

Na początku przygotowujemy wszystkie nasze warzywa , obieramy,myjemy i kroimy w średnią kostkę , kiedy mamy już warzywa przygotowane łącznie z pieczarkami , do dużego garnka wkładam łyżkę masła i rozgrzewam , następnie dodaję nasze warzywa i wszystko przesmażam około 10 minut często mieszając , na sam koniec smażenia dodaję posiekany czosnek i 1 minutkę przesmażam go razem z warzywami .
Następnie do naszych warzyw dodaję wodę , tak a by przykryła nasze warzywa , posypuję warzywkiem i gotuje na małym ogniu do momentu jak warzywa będą miękkie .
Jak nasze warzywa są już mięciutkie , blenderem wszystko mielę bardzo ostrożnie , aby się nie poparzyć , następnie dodaję mleko kokosowe , doprawiam solą pieprzem i gotowe do podania .


         
                     Smacznego 


Prześlij komentarz