wtorek, 29 listopada 2016

Udka z cebulowo pietruszkowe





      Kurczaczek mniam , pyszota  , jak mówi moja córka , więc co mi pozostaje , nic innego jak przygotować tą pyszotę , dziś czas na pałki z kurczaka w cebulce , bardzo pachnące i smaczne , zapraszam serdecznie do wypróbowania .

Składniki 

4 pałki z kurczaka 
2 cebule
2 ząbki czosnku 
pęczek natki pietruszki 
sól 
pieprz czarny  ( według uznania )
pieprz ziołowy ( według uznania )
oliwa do smażenia  

Wykonanie 

Mięso przyprawiamy solą pieprzem , dodajemy pokrojoną cebulkę w talarki , czosnek przeciśnięty przez praskę , pietruszkę posiekaną, mieszamy to dokładnie , przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na całą noc .
Na następny dzień mięso przekładamy do patelni , smażymy na złoty kolor , następnie zalewamy woda i gotujemy do miękkości .
Jak mięso mamy miękkie i woda wyparowała , mięso mamy gotowe g podania .

                                                                       Smacznego 

Prześlij komentarz