czwartek, 10 listopada 2016

Skrzydełka zapiekane w ketchupie


      

    Może nie wyglądają apetycznie , ale smakują rewelacyjnie , skrzydełka , uwielbiam je ja i moja familia , często je przyrządzam , a tym razem polewa keczupowa robi swoją robotę , zapraszam na przepis , i życzę miłego dnia .

Składniki 

1 kg skrzydełek 
2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 
2 łyżeczki pieprzu ziołowego 
1 łyżeczkę soli 
4 łyżeczki ketchupu 
1 ząbek czosnku 
1 duża cebula 

Wykonanie 

 Skrzydełka oczyszczamy , następnie obieramy cebulę , czosnek i kroimy , skrzydełka przekładamy do miski , dodajemy naszą cebulę czosnek , wszystkie przyprawy , oraz nasz ketchup , wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy ręką , i odstawiamy na całą noc do lodówki pod przykryciem .
Na następny dzień skrzydełka przekładam do blachy przykrywam folią aluminiową i wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni i piekę około 2 godzin , po tym czasie wyciągam skrzydełka i podaję do jedzenia , super smakują z grzankami czosnkowymi . 



                                         Smacznego 

Prześlij komentarz