czwartek, 17 listopada 2016

Mielone w fasolowym sosie




   Pomyślałam sobie że pewnie nie tylko mi się zdarza zrobić parę kotletów mielonych za dużo , i niestety jednego dnia nie jesteśmy wstanie ich wszystkich zjeść , i z wielką przyjemnością proponuje rozwiązanie aby nie marnować tylko wykorzystać takie kotlety , zapraszam na przepis .

Składniki 

4 kotlety mielone( z dnia poprzedniego )
łyżka koncentratu pomidorowego 
1 puszka fasoli w sosie pomidorowym 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
sól do smaku 
2 łyżeczki majeranku 
1 kostka warzywna 

Wykonanie 

Do garnka przekładamy nasze kotlety pokrojone w kostkę , zalewamy wodą , dodajemy koncentrat pomidorowy, kostkę warzywną  , przyprawy , oraz fasolę w puszcze w sosie pomidorowym i zagotowujemy to wszystko razem , kiedy się zagotuje , mieszamy do czasu do czasu aby nam się fasola nie przypaliła , gotujemy około 10 minut wszytko razem .
Jak mięso nam się dobrze połączyło z fasolą , po 10 minutach solimy do smaku , i podamy np z makaronem , ziemniakami , bądź z kopytkami .



Smacznego 
Prześlij komentarz