wtorek, 8 listopada 2016

Mięcho do chleba




     Zbliżamy się małymi krokami do Świat Bożego Narodzenia , uwielbiam ten czas , klimat ,więc  nabrałam ochoty na małą rozgrzewkę, więc pierwszą moją rozgrzewką było to pyszne mięso,super smakuję z chlebkiem , ale nie tylko , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .

Składniki 

 1 kg szynki 
2 cebule 
1 marchewka 
2 łyżeczki pieprzu ziołowego 
3 ząbki czosnku 
1 łyżka soli 
2 listki laurowe 
4 łyżeczki majeranku 
3 łyżki sosu teriyaki 
2 łyżki papryki czerwonej 

Wykonanie 

Mięso zawijami w sznurek , bądź flaka sznurkowanego którego można kupić w sklepie już gotowego .
Jak mamy mięso zawiązane , zaczynamy przyprawiać nasze mięso wszystkimi przyprawami , cebulkę obieram , kroję w talarki , i dodaję do mięsa , czosnek obieram , i kroję w kawałki oraz także dodaję do mięsa , wszystkie przyprawy , oraz czosnek , wklepuję w mięso , i odstawiam do lodówki na całą noc .
Na następny dzień , nasze mięso wyjmuję z lodówki , zalewam wodą tak a by zakryło nam nasze mięso , gotujemy na bardzo małym ogniu , około 3 , 4 godzin , często sprawdzając aby mięso było cały czas zakryte wodą , dlatego a by równomiernie się gotowało .
Kiedy mięso nam się mamy już miękkie , odstawiamy do wystygnięcia i zastygnięcia , jak mięso dobrze zastygnie , gotowe do podania .
Ja lubię takie mięso mocno rozgotować , tak aby się rozrywało , z musztardą smakuje super .





                               Smacznego .

Prześlij komentarz