wtorek, 15 listopada 2016

Leczo ziemniaczano -kiełbasiane




   
     Pogoda za oknem nie do pozazdroszczenia , pada kolejny dzień z rzędu , do tego zimno , więc pomyślałam że trzeba zrobić coś do jedzenia co rozgrzeje porządnie i se smakiem zapraszam na leczo kiełbasiane .

Składniki 

 10 średnich ziemniaków 
5 sztuk serdelka z szynki ( bądź parówki z szynki )
 3 kolorowe papryki 
2 cebule 
2 cukinie 
10 pieczarek 
5 łyżek ketchupu 
2 łyżeczki pieprzu ziołowego 
sól do smaku 
pieprz czarny 
szczypta cynamonu 
2 łyżki masła 
1 łyżka majeranku 

Wykonanie 

 Do garnka , rozpuszczamy masło , kiedy masło się rozpuści , dokładamy nasze warzywa pokrojone w kostkę , cukinie myjemy i kroimy ze skórką , ziemniaki obieramy i także kroimy w kostkę,pieczarki ,paprykę  , jak mamy wszystkie warzywa przygotowane , przesmażamy około 10 minut , na koniec dodajemy cebulę pokrojoną w talarki i pokrojoną parówkę bądź serdelki , wszystko zalewamy wodą aż nasze warzywa będą zakryte , dodaje ketchup , przyprawy i gotujemy na małym ogniu do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
 Jak ziemniaki są miękkie , doprawiamy solą i gotowe do podania .




                                                                             Smacznego 

Prześlij komentarz