niedziela, 13 listopada 2016

Chleb LIGHT



    
   Od czasu do czasu lubię zjeść sobie zdrowszą wersie chleba , smakuje bardzo fajnie , super się sprawdza do kanapek , ale i dla tych co dbają o swoją dietę , zapraszam do wypróbowania .

Składniki 

2 szklanki mąki otrębowej 
3 jajka 
1 kubek serka granulowanego białego ( o niskiej zawartości tłuszczu)
sól 
pieprz ziołowy 
 1 pęczek szczypioru 

Wykonanie 

Do miski rozbijam jajka , oddzielając białka od żółtek , z białek ubijam na sztywną pianę .
Jak pianę mamy ubitą , odstawiam ją na chwilkę , w drugiej miski wsypuję wszystkie suche składniki , następnie żółtka , serek biały granulowany , oraz posiekany szczypior , wszytko mieszamy mikserem , kiedy nasze składniki się dobrze połączyły , dodajemy nasze wcześniej ubite białka i łyżką delikatnie łączymy ze sobą , tak aby nie stracić puszystości . 
Kiedy nasze ciasto mamy gotowe , następnie blaszkę silikonową smaruję olejem kokosowym i posypuję mąką otrębową , i wylewam nasze ciasto , wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni i pieczemy około 20 minut , po tym czasie chleb wyciągam z piekarnika odstawiam do wystygnięcia .


                                                                               Smacznego 

Prześlij komentarz