poniedziałek, 10 października 2016

Zapiekana kaszanka




       Sezon na grilla się zakończył , ale to nie znaczy że nie możemy sobie przygotować smacznej kaszanki . Kaszanka ma swoich fanów ale i wrogów , ja zaliczam się do fanów , i proponuję bardzo smaczne rozwiązanie dla tych co lubią kaszankę na grilla , ale pogoda nie sprzyja . 

Składniki 

4 kaszanki 
2 łyżeczki pieprzu ziołowego 
1 cebulka 
 papier do pieczenia 



Wykonanie 

 Cebulkę obieram i kroję w talarki , następnie do miski wkładam nasza kaszankę , cebulkę i wszystko posypuję pieprzem , przykrywam folią i wstawiam do lodówki na noc .
Na drugi dzień rozgrzewam piekarnik i wykłam naszą kaszankę na papier do pieczenia i wkładam do piekarnika na 170 stopni , na około 15 minut , aż kaszanka będzie bardzo chrupiąca , po tym czasie kaszanka jest gotowa do podania .
Świetnie smakuje z pomidorkiem , bądź tzatzikami .


                                                           
Prześlij komentarz