piątek, 21 października 2016

Wątróbka z gruszką FIT




          Naszło mnie i moją familię  ostatnio na wątróbkę , więc czemu by nie przygotować jej na przykład na obiad .
 Pamiętam że nie zawsze byłam fanką tego typu jedzenia , ale smak się zmienia , więc zapraszam , może wam też zasmakuje taka propozycja . 

Składniki 

250 dag wątróbki drobiowej 
1 szklanka mąki ryżowej 
1 gruszka 
3 duże cebule 
sól 
pieprz ziołowa 
pieprz czarny 
olej kokosowy do smażenia 
szczypta papryczki chilli 

Wykonanie 

Na wstępnie oczyszczamy naszą wątróbkę z żółtych żyłek itp , następnie naszą wątróbkę obtaczam w mące ryżowej , i na rozgrzaną patelnie z olejem kokosowym wykładam wątróbkę ,przykrywam pokrywką i podsmażam po obu stronach na chrupko,kiedy mamy podsmażoną wątróbkę , dodajemy pokrojoną cebulkę w talarki , oraz pokrojoną gruszkę w kostkę , podsmażamy wszystko razem około 5 minut , często mieszając , po naszym czasie zalewamy 3 szklankami wody , i gotujemy na małym ogniu , do momentu odparowania wody .
Jak woda już nam odparowała , doprawiamy nasza wątróbkę solą , pieprzem , oraz chili , po wymieszaniu mamy wątróbkę gotową do podania . #Ambition 




                              Smacznego 



   A na koniec zapraszam serdecznie do odwiedzin  sklepie Dajar. A jak się coś się wam kochani spodoba to z hasłem , 
ZDROWE - GOTOWANIE  możemy zrobić zakupy 10 % taniej






Ambition z dbałością
Prześlij komentarz