czwartek, 20 października 2016

Śledzik ze smażoną cebulką i pietruszką

   

          Bardzo lubimy śledzie , na różne sposoby , ja tym razem zapraszam na bardzo smaczne śledzie z cebulką , ale nie surową ale podsmażoną na oliwie z pietruszką , smak bardzo fajny , i znakomicie pasuje na zbliżające się święta Bożego Narodzenia .

Składniki 

5 płatów śledzia 
2 średnie cebulki 
1 ząbek czosnku 
1 pęczek pietruszki 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
2 szklanki mleka 
szklanka oliwy 

Wykonanie 

Śledzie namaczamy w mleku około 2,3 godzin , tak aby pozbyć się nadmiaru soli .
Po naszym czasie kiedy nasze śledzie są już dobre i nie mocno słone , cebulkę obieram i kroję w drobną kostkę , natkę pietruszki siekamy , następnie przesmażamy na odrobinie oliwy cebulę wraz z pietruszką około 5 minut często mieszając .
Jak już mamy cebulkę przesmażoną , kroimy nasze śledzie w paski i wkładamy do miski , dodajemy cebulkę z pietruszką , pieprz ziołowy , szklankę oliwy .oraz czosnek przeciśnięty przez praskę , i następnie wszystko delikatnie mieszamy , tak aby nie porozrywać śledzi , po wymieszaniu przekładamy do słoika i odstawiamy do lodówki na całą noc .
#Ambition 







                                                                             Smacznego 
 A na koniec zapraszam serdecznie do odwiedzin  sklepie Dajar. A jak się coś się wam kochani spodoba to z hasłem , 

ZDROWE - GOTOWANIE  możemy zrobić zakupy 10 % taniej .










Ambition z dbałością
Prześlij komentarz