poniedziałek, 17 października 2016

Ryżowe placuszki FIT z mango

    
    
       Kiedy mam tylko czas , bardzo lubię przygotować takie śniadanie, smaczne i zarazem lekkie placuszki , fajnie smakują na ciepło oraz na zimo , zapraszam do wypróbowania przepisu .

Składniki ( dla 2 osób )

2 szklanki mąki ryżowej 
2 jajka 
2 łyżeczki ksylitolu 
 pół mango 
pół szklanki mleka 

Wykonanie 

Do naczynia przesiewam mąkę ryżową , dodaję jajka , cukier ksylitol , oraz bardzo drobno pokrojone mango , następnie wszystko razem bardzo dokładnie mieszam i stopniowo dodaję mleko , ciasto ma być troszkę gęstsze niż ciasto naleśnikowe .
 Kiedy mamy ciasto przygotowane , rozgrzewam patelnie z odrobiną oleju kokosowego i smażymy placuszki do wykorzystania całego ciasta .
Jak mamy usmażone wszystkie placuszki , możemy podawać , bardzo fajnie smakują ze świeżymi owocami .




                                       Smacznego 


Prześlij komentarz