piątek, 14 października 2016

Roladki tostowe





     Zapraszam na bardzo fajną przekąskę , super się sprawdza na zbliżające się andrzejki , ale i nie tylko , fajna propozycja na kolację czy śniadanie , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .

Składniki ( dla 3 osób )

12 kromek chleba tostowego 
12 plasterków sera żółtego 
 6 pieczarek 
12 plasterków szynki konserwowej 
2 jajka 
bułka tarta 
sól 
pieprz 

Wykonanie 

Z naszego chleba tostowego odcinam wszystkie boki , następnie wałkiem do ciasta wałkuję do uzyskania płaskiej kromki chleba , jak już mamy wszystkie kromki chleba przygotowane , to na każdą kromkę wykładamy po jednym plasterku sera żółtego , plasterek szynki konserwowej , oraz , z 2 , 3 plasterki pieczarki , kiedy mamy na naszej kromce wszystkie składniki , zwijamy je w roladki , i tak postępujemy do wykorzystania chleba tostowego .
 Kiedy mamy przygotowane roladki , rozbijamy jajko i osobnym talerzu wsypujmy bułkę tartą , dodajemy do jajka odrobinę soli , oraz pieprzu i panierujemy w jajku i bułce , i wykładamy na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju , smażymy na złoty kolor .
 Po usmażeniu wszystkich roladek , są gotowe do podania .
A kiedy zostały nam skórki od chleba , oraz jajko z bułką tartą , to możemy skórki od chleba nasączyć w jajku , bułce i także usmażyć.








                                                                                       Smacznego  Andrzejkowa uczta
Prześlij komentarz