poniedziałek, 3 października 2016

Pomylone do chleba




          Moja sobota była pracowita w kuchni , naprałam ochoty na pyzy z mięsem , danie dość mocno pracochłonne , ale opłacało się, wyszły super , ale czasem zostaje mi troszkę mięsa , i wykorzystuję go zawsze w jedyny sposób , i tu proponuję znakomite mięso mielone do chleba , z ogórkiem kiszonym , super .


Składniki 

 Pozostały farsz na pyzy i nie tylko 

Wykonanie 

Na rozgrzaną patelnie wykładam łyżką pozostałe mięso mielone , smażę po obu stronach na złoty kolor , jak kotlety nam się zarumienią , następnie drewnianą łyżką rozdrabniam nasze kolety tak aby zrobiła nam się jednolita masa , tak jak np na spaghetti , tylko mięsko ma być przypieczone , kiedy nasze mięso jest przypieczone , na koniec  dodajemy kostkę smalcu i mieszamy wszystko razem , kiedy już mamy gotowe nasze mięso , do miseczki odlewam całość z patelni , i odstawiam do zastygnięcia .
  Po tym jak nasze mięso się zastygnie jest gotowe do podania , a z ogórkiem kiszonym super smakuje .






                                                                             Smacznego 


Prześlij komentarz