środa, 19 października 2016

Pietruszkowa pierś z kurczaka

   

          Z pewnością każdy z nas przygotowywał panierowaną pierś z kurczaka standardowo w bułce tartej , i ja sama często ją przygotowuję , ale tym razem zapraszam na panierkę z dodatkami pietruszki , smak bardzo przyjemny , bardzo fajny sposób na obiady niedzielne .

Składniki  ( dla 3 osób )

1 duża pierś podwójna z kurczaka 
2 jajka 
2 szklanki bułki tartej 
1 pęczek pietruszki 
sól 
pieprz ziołowy 
pieprz czarny 
1 duża cebula 
olej do smażenia 

Wykonanie 

Pierś z kurczaka kroję na plastry , doprawiam do smaku , dodaję pokrojoną cebulkę i odstawiam na noc do lodówki .Na następny dzień  w osobnych talerzach rozbijam jajka , a w drugim bułkę tartą z pietruszką , lecz najpierw bułkę tartą wkładam do malaksera wraz z pietruszką i zmielę tak aby bułka połączyła się z pietruszką .
Jak już mamy przygotowaną panierkę , zaczynamy panierować nasze mięso i wkładamy na rozgrzaną patelnie , smażymy po obu stronach na złoty kolor .
Po usmażeniu kotlety mamy gotowe do podania .

                            Smacznego 



Prześlij komentarz