Pieczone gołąbki
Gołąbki kto ich nie lubi ręka do góry , ja uwielbiam , tym razem gołąbki pieczone , super smak , jak smakowały , tak szybko się rozeszły , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .
Składniki
Kapusta włoska
250 dag mięsa mielonego wieprzowego
1 torebka ryżu
1 jajko
1 duża cebula
sól
pieprz czarny
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 kostki wołowe
Wykonanie
Wierzchnie liście sałaty odkładam bo będą nam potrzebne .
Główkę kapusty podgotowuję , i po chwili odcinam miękkie liście i następnie podgotowuje kolejny raz główkę kapusty i po chwili odcinam miękkie liście kapusty , i tak postępuję aż kapusta się skończy .
Jak mamy kapustę przygotowaną , mielone wkładamy do miski , dodajemy ugotowany ryż , jajka , przesmażoną cebulkę , doprawiamy do smaku solą , pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy ręką , do uzyskania jedno litej masy .
Kiedy mamy przygotowane mięso , zaczynamy faszerować , z kapusty odcinamy twardy głąb i wykładamy nasze mięso i dokładnie zawijamy , tak postępujemy do wykorzystania naszego mięsa .
Po wykonaniu wszystkich gołąbków , na rozgrzaną patelnie wykładam gołąbki i podsmażam na złoty kolor , po obu stronach .
Do naczynia żaroodpornego na dno wykładam nasze pozostałe liście kapusty i układam nasze przesmażone gołąbki , na wyłożone gołąbki zalewam wszystko wcześniej przygotowaną zalewą , ( 1 litr wody do tego koncentrat pomidorowy , rozpuszczona kostka wołowa , wymieszać wszystko i zalać gołąbki ) .
Kiedy mamy zalane gołąbki , przykrywamy liśćmi pozostałymi ,nakrywamy pokrywką z naczynia żaroodpornego i pieczemy wszystko , około 1, 5 godziny na 160 stopni , od czasu do czasu sprawdzając czy kapusta jest już miękka , kiedy kapusta jest miękka , danie mamy gotowe do podania .
Smacznego
Komentarze