czwartek, 13 października 2016

Pieczarkowa zalewajka

   

       W moim domku , wszyscy bardzo lubimy zupy , a że mamy jesień za oknem , to jest dokonały obiad na to a by się dobrze rozgrzać po powrocie z pracy , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu , smak jest super .

Składniki ( na 8 porcji )

10 sztuk średnich pieczarek 
4 białe kiełbasy 
1 laska kiełbasy zwyczajnej , bądź boczku 
1 duża cebula 
3 łyżki śmietany do gotowania 
1 torebka barszczu białego 
3 łyżki majeranku 
sól 
pieprz 
2 kostki rosołowe 
10 średnich ziemniaków 

Wykonanie

Do dużego garnka wlewamy wodę do połowy , następnie wkładamy białą kiełbasę , obrane i pokrojone ziemniaki w kostkę , gotujemy to na małym ogniu .
Jak nasza zupka się gotuje , obieramy cebulkę , kroimy w kostkę , i wkładamy na rozgrzaną patelnie , z kiełbasą i pieczarkami także tak postępujemy i wszystko razem przesmażamy około 10 minut od czasu do czasu mieszając , jak już mamy przesmażoną cebulkę z kiełbaską i pieczarkami , to całość dodaję do naszej gotującej się zupy i wszystko gotuję do miękkości naszych ziemniaków .
 Jak nasze ziemniaki są już miękkie , to do miski wsypuję torebkę białego barszczu , dodaję śmietanę , odrobiny wody i wszystko razem mieszam , następnie odrobinę wody z gorącej zupy wlewam do naszej mieszanki śmietanowej , by zahartować śmietanę , tak aby nam się nie zważyła , kiedy mamy dodany  gorący wywar z zupy , wlewamy wszystko do naszej zupy i wszystko mieszamy , dodajemy majeranek , doprawiamy do smaku solą , pieprzem , i mamy gotową zupkę do podania .


                                              Smacznego 
Prześlij komentarz