wtorek, 4 października 2016

Mieszaniec makaronowy ze szpinakiem



  

         Czasami zostaję mi połowa makaronu , i to nie jednego rodzaju a kilku , i w tym przypadku miałam aż trzy otwarte makarony , więc wpadła na pomysł że wykorzystam je w bardzo smaczny sposób , zapraszam na pyszną zapiekankę .

Składniki 

3 rodzaje makaronów ( według uznania )
200 dag mrożonego szpinaku ( może być świeży )
1 serek topiony ziołowy 
5 łyżek śmietany do gotowania 
100 dag parmezanu 
1 duża cebula 
2 ząbki czosnku 
sól 
pieprz czarny

Wykonanie 

 Gotujemy wszystkie rodzaje naszych makaronów , następnie kiedy makaron mamy ugotowany , odstawiam go na chwilkę .
Na rozgrzaną patelnie wkładam cebulkę pokrojoną w kostkę , następnie czosnek , i przesmażam 5 minut ,  następnie dodaję szpinak i wszystko przesmażam 10 minut , po upływie naszego czasu dodaję śmietanę , oraz serek topiony ziołowy doprawiam do smaku  , i mieszam wszystko razem .
 Jak mamy gotową masę ze szpinakiem , makaron i szpinak mieszamy ze sobą i całość wkładam do naczynia żaroodpornego , posypuję z wierzchu parmezanem i wkładam do rozgrzanego piekarnika na 20 minut na 160 stopni .
Po upływie 20 minut , danie gotowe do podania .







                                         Smacznego 



Prześlij komentarz