Leczo warzywne z kiełbasą
Za oknem jesień , szaro buro i ponuro , dni są coraz chłodniejsze , i trzeba się rozgrzać czymś smacznym , wpadłam na pomysł że dawno nie gotowałam lecza . Talerz tak rozgrzewającego dania jest na wagę złota , zapraszam serdecznie do wypróbowania tego rozgrzewającego przepisu .
1 średnia cukinia
4 ziemniaki średnie
3 papryki czerwone
3 laski kiełbasy zwyczajnej
5 łyżek ketchupu
sól
pieprz czarny
10 sztuk pieczarek
1 łyżeczka masła
1 kostka rosołowa
Wykonanie
Wszystkie nasze warzywa przygotowuję do podsmażenia , kiedy mamy przygotowane wszystkie warzywa , wrzucamy do rozgrzanego garnka z odrobiną masełka i podsmażamy około 5 minut , następnie po 5 minutach , zalewam wszystko wodą tak a by zakryło mi wszystkie warzywa .
Kiedy nasze warzywa się gotują , kroimy kiełbasę w kostkę i przesmażamy na patelni na rumiano , i dodajemy do naszych warzyw ,następnie dodajemy ketchup , kostkę rosołową i wszystko gotujemy na małym ogniu około 45 minut .
Po upływie naszego czasu , doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i mamy gotowe danie , które podajemy z chlebkiem .
Smacznego
Komentarze