wtorek, 11 października 2016

Leczo warzywne z kiełbasą



     
           Za oknem jesień , szaro buro i ponuro , dni są coraz chłodniejsze , i trzeba się rozgrzać czymś smacznym , wpadłam na pomysł że dawno nie gotowałam lecza . Talerz tak rozgrzewającego dania jest na wagę złota , zapraszam serdecznie do wypróbowania tego rozgrzewającego przepisu .

1 średnia cukinia 
4 ziemniaki średnie 
3 papryki czerwone 
3 laski kiełbasy zwyczajnej 
5 łyżek ketchupu 
sól 
pieprz czarny 
10 sztuk pieczarek 
1 łyżeczka masła 
1 kostka rosołowa 


 Wykonanie 

Wszystkie nasze warzywa przygotowuję do podsmażenia , kiedy mamy przygotowane wszystkie warzywa , wrzucamy do rozgrzanego garnka z odrobiną masełka i podsmażamy około 5 minut , następnie po 5 minutach , zalewam wszystko wodą tak a by zakryło mi wszystkie warzywa .
Kiedy nasze warzywa się gotują , kroimy kiełbasę w kostkę i przesmażamy na patelni na rumiano , i dodajemy do naszych warzyw ,następnie dodajemy ketchup , kostkę rosołową i  wszystko gotujemy na małym ogniu około 45 minut .
Po upływie naszego czasu , doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i mamy gotowe danie , które podajemy z chlebkiem .



                                                         Smacznego 

Prześlij komentarz