środa, 12 października 2016

Kotlety jajeczne


 


      Czasami dla odmiany lubię przyrządzić coś nie z mięsa , a że jakiś czas temu nie przygotowywałam kotletów z jajek to nabrałam ochoty właśnie na nie , doskonale się sprawdzają do podania jako danie obiadowe , do tego surówka ziemniaczki i obiad jak znalazł , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .

Składniki ( dla 4 osób )

6 gotowanych na twardo jajek 
1 duża cebula czerwona 
1 ząbek czosnku 
1 łyżeczka musztardy 
pieprz ziołowy 
sól 
pieprz czarny 
2 jajka surowe 
bułka tarta 
olej do smażenia 

Wykonanie 

Ugotowane jajka ścieramy na tarce o drobnych oczkach , następnie obraną i przesmażoną cebulkę dodaję , oraz czosnek , musztardę,3 czubate łyżki bułki tartej , surowe jajka , i  wszystkie nasze przyprawy , kiedy mamy dodane wszystkie składniki , wszystko dokładnie mieszamy tak aby składniki się połączyły .
Kiedy nasze składniki mamy wymieszane , formujemy nasze kotlety i panierujemy w bułce tartej i wykładamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju , smażymy nasze kotlety na złoty kolor, po usmażeniu naszych kotletów , są gotowe do podania .





                                      Smacznego 

Prześlij komentarz