czwartek, 27 października 2016

Bułki z kurczakiem



Zapraszam na bardzo fajne rozwiązanie kolacyjne, nie wiesz co przygotować, a masz ochotę na coś ciepłego, to właśnie ten przepis jest dla ciebie, można w nim wykorzystać to co mamy w lodówce bądź tak ja  wykorzystałam pierś z kurczaka, zapraszam serdecznie na przepis i życzę miłego dzionka i zbliżającego się weekendu.

Składniki (  dla 4 osób)

4  bułki zwykłe
1 średnia pierś z kurczaka
Garść szpinaku
1 jajko surowe
średnia cebula
Ząbek czosnku
10 dag sera żółtego
Sól
Pieprz czarny
Łyżeczka curry


Wykonanie

Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, cebulę obieramy,
 kroje w kostkę, dodaje do kurczaka, doprawiamy naszymi przyprawami, i dodaje curry, wszystko razem mieszam.
  Na rozgrzaną patelnie wykładam nasza pierś z cebulką i przesmażamy około 10 minut od czasu do czasu mieszając, kiedy nasze mięso będzie dobre dodaje czosnek posiekany oraz szpinak, następnie wszystko razem mieszam przesmażam minutę i odstawiamy.
Następnie z bułki odcinam górną cześć i wyrażam miąższ, do pustych bułek wkładam nasze mięso, posypujemy starym serem nakrywam pokrywką z bułki i do rozgrzane piekarnika piękne  10 minut na 150 stopni.
Po tym czasie,  bułki gotowe do podania.

                                              smacznego
               

   
Prześlij komentarz