niedziela, 23 października 2016

Batony w śmietanie

          

        Czasem lubię przygotować ciasto bez pieczenia , szybkie w przygotowaniu a zarazem smaczne , takie ciacho można urozmaicać różnymi dodatkami , a smak sam się broni , więc do kawy w sam raz .

Składniki  ( na blaszkę 32 cm )

2 kubki śmietany po 200 ml 
1 kubek mascarpone 
6 łyżek miodu 
30 batoników  Monte snack 
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 
2 łyżeczki cukru ( do kawy )
kakao do ozdoby 

Wykonanie
Do miski wlewamy śmietanę i miksuję ją na sztywną masę , następnie dodaję serek mascarpone , oraz miód , wszystko razem dokładnie mieszam , tak aby serek bardzo dobrze się rozpuścił .
Jak śmietanę mamy ubitą , zaparzamy kawę dodajemy odrobinę cukru , do naszej blaszki wykładamy pierwszą warstwę batonów i nasączamy je nasza wcześniej zaparzoną kawą , następnie wykładamy masę śmietanową i drugą warstwę batonów i drugą warstwę śmietany , kiedy mamy ciasto przygotowane , ozdabiamy kakao i wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin .




                                                                          Smacznego 



Prześlij komentarz