czwartek, 29 września 2016

Szprotkowa pasta jajeczna na grzance

   
      
      Ostatnio nabrałam ochoty na pastę , i tym razem zaproponuję pastę jajeczną z sardynkami w oleju , smak bardzo fajny , do tego chrupiące grzanki i mamy super kolację , bądź śniadanie , taką pastę można także przyrządzić na ostro , to już według upodobań smakowych , zapraszam do spróbowania przepisu .

Składniki ( dla 3 osób ) 

4 jajka ( ugotowane na twardo ) 
3 łyżki majonezu 
1 puszka szprotek w oleju 
2 łyżeczki kaparów 
1 ogórek kiszony 
1 cebula mała 
sól 
pieprz czarny 
1 łyżeczka musztardy 
chleb tostowy razowy ( bądź bułki ) 

Wykonanie 

 Ugotowane jajka ścieram na tarce o drobnych oczkach , kiedy jajka mam starte , do jajek dodaję szprotki , pokrojonego ogórka, cebulkę , majonez , musztardę , kapary , doprawiam wszystko według uznania i bardzo dokładnie mieszam  tak aby nasze składniki dobrze się połączyły , i odstawiam na 30 minut do lodówki .
Jak nasza pasta się chłodzi , zabieram się za tosty , można użyć chleba tostowego , bądź bułki , to już według uznania .
Nasze tosty opiekam w tosterze , ale także można popiec na patelni, kiedy mamy podpieczone wszystkie tosty które będą mam potrzebne , wyciągamy naszą pastę z lodówki i wykładamy pastę , można także na wierzch położyć ogórka kiszonego , i gotowe go podania .




                                               Smacznego 


Prześlij komentarz