niedziela, 18 września 2016

Schabowe roladki ze szpinakiem

   

         Jakiś spory czas temu spróbowałam pierwszy raz szpinaku, po prostu się w nim zasmakowałam , więc tym razem zapraszam na bardzo fajne roladki schabowe ze szpinakiem , bardzo fajnie sprawdzają się na niedzielne obiady z rodzinną , zapraszam do wypróbowania i życzę miłego gotowania .


Składniki ( dla 6 osób ) 

8 plasterków schabu 
1 czerwona cebula 
3 ząbek czosnku 
sól 
pieprz 
2 garście szpinaku 
5 łyżek sosu teriyaki 
bułka tarta  ( do panierowania )
2 jajka 
5 łyżek mleka 

Wykonanie 

Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet  smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki .

Na następny dzień , wyjmuję mięso z lodówki i zaczynam faszerować szpinakiem .
 Obieram cebulę i kroję w kostkę , na rozgrzaną patelnie dodaję cebulę oraz szpinak i wszystko przesmażam około 5 minut , doprawiam do smaku solą , po 5 minutach nasz szpinak jest gotowy,  na nasze plastry mięsa wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy nasze roladki , kiedy mamy już wszystkie roladki wykonane , zaczynamy panierować , na talerz wysypujemy bułkę tartą , a w drugim talerzu rozbijam jajka oraz dodaje mleko i doprawiam troszkę solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszam .

Jak już mamy przygotowane składniki do panierowania , zaczynamy panierować nasze roladki i smażymy wszystko na oleju, jak mamy usmażone wszystkie roladki , przekładamy nasze roladki do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 40 minut pod przykryciem , po 40 minutach mamy danie gotowe do podania .





                                                                                 Smacznego

Prześlij komentarz