środa, 14 września 2016

Pieczarkowe leczo




           Bardzo lubimy takiego typu obiady , jednogarnkowe , i dość szybkie , można dodać przeróżnych warzyw i dla chętnych można przygotować takie leczo z mięsem , to już według uznania , ja dziś zaproponuje tylko i wyłącznie same warzywa , ale smakują super , zapraszam .

Składniki (  dla 6 osób) 

1 duża cukinia 
3 kolorowe papryki
1kilo pieczarek 
3 średnie marchewki
2 pietruszki 
Jedna para (biała część)
2 szklanki soku pomidorowego 
2 kostki warzywne 
2 średnie cebulę 
Sól Pieprz czarny
2 łyżki masła 
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki kurtyny
1 łyżeczkę pieprz ziołowego 

Wykonanie

Na wstępie obieramy marchew, cebulę,pietruszkę i kroimy w plastry,następnie zabieramy się za resztę naszych składników, pieczarki obieramy i kroimy według uznania, paprykę i cukiniie porę także. 
Kiedy mamy wszystkie warzywa przygotowane, rozgrzewamy duży garnek z dwoma łyżkami maska i przesmażamy wszystkie nasze warzywa koło 10 minut, po tym czasie dodaje czosnku i zalewamy wszystko wodą aż warzywa będą przykryte, dodaje kostki warzywne, oraz przyprawy, gotujemy na małym ogniu do momentu kiedy nasz warzywa będą miękkie.
Jak nasze warzywa są już prawie miękkie to pod koniec dodaje sok pomidorowy i gotuje wszystko razem jeszcze 15 minut, następnie doprawiamy do smaku i gotowe do podania. 
 

                                         smacznego jj






Prześlij komentarz