środa, 14 września 2016

Light sernika na zimno



     

       Ostatnio mamy straszną ochotę na coś słodkiego do kawy , wpadłam na pomył aby przygotować lekki smaczny sernik na zimno , za oknem jest strasznie gorąco , więc takie zimnie rozwiązanie jest jak najbardziej wskazane , smakuje bardzo fajnie , choć jest to light , zapraszam do wypróbowania .

Składniki  ( Tortownica 32 cm ) 

  4  kubki serka homogenizowanego ( light ) (naturalny)
1 paczka biszkoptów 
 1 szklanka ksylitolu 
1 zapach śmietankowy 
3 łyżeczki żelatyny 

2 łyżki migdałów ( mielonych )

Wykonanie 

Na początku , rozpuszczamy żelatynę , do szklanki wlewamy wodę wrzątek , pół szklanki , kiedy żelatyna nam się dobrze rozpuści odstawiamy rozpuszczoną żelatynę do wystudzenia .

 Kiedy żelatyna nam stygnie , do miski wkładamy nasze serki , zapach śmietankowy , i ksylitol zmielony w młynku do kawy , wszystko bardzo dokładnie mieszamy około 5 minut , na końcu dodaję zmielone migdały i łączymy z serkiem .

Do tortownicy wykładam biszkopty i wylewam naszą masę serową,kiedy nasza masa jest już w tortownicy , dwa razy uderzam porządnie o stół , aby nasza masa dobrze się ułożyła , na wierzch układam parę biszkoptów , posypuję brokatem jadalnym .
 Dla chętnych można wylać galaretkę .
Kiedy nasze ciasto mamy gotowe , wkładamy na kilka godzin do lodówki . 
 Kiedy ciasto nam zastygnie , możemy podawać .





                                           Smacznego .



Prześlij komentarz