Kapustka włoska z szynką parmeńską
Naszła mnie straszna ochota na taki lekki bigosik z kapusty , w tym przepisie wykorzystałam kapustę włoską , dodatek którego dodałam to szynka parmeńska , bardzo fajnie smakuje , jeszcze świeży koperkiem czyni nam cuda i smakuje super .
Składniki
1 główka kapusty włoskiej
10 plastrów szynki parmeńskiej
1 duża cebula
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 pęczek kopru ( może być suszony )
sól himalajska różowa
Wykonanie
Kapustę szatkuję , kiedy kapustę mamy poszatkowaną , rozgrzewam głęboką patelnie , bądź garnek , dodajemy naszą kapustę , do naszej kapusty dodajemy obraną i posiekaną cebulę , posiekany koper , oraz pokrojona szynka , wszystko razem przesmażamy około 15 minut ciągle mieszając , po tym czasie kapustę zalewamy wodą tak aby przykryła nam kapustę , gotujemy wszystko na małym ogniu aż kapusta będzie bardzo miękka , moja kapusta gotowała się około 1,5 godziny .
Kiedy nasza kapusta jest już miękka dodajemy przyprawy , doprawiamy do smaku solą i pieprzem , i gotowe do podania .
Smacznego
Komentarze