sobota, 3 września 2016

Kapustka włoska z szynką parmeńską


    

    Naszła mnie straszna ochota na taki lekki bigosik z kapusty , w tym przepisie wykorzystałam kapustę włoską , dodatek którego dodałam to szynka parmeńska , bardzo fajnie smakuje , jeszcze świeży koperkiem czyni nam cuda i  smakuje super .

Składniki 

1 główka kapusty włoskiej 
10 plastrów szynki parmeńskiej 
1 duża cebula 
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
1 pęczek kopru ( może być suszony )
sól himalajska różowa 

Wykonanie 

Kapustę szatkuję , kiedy kapustę mamy poszatkowaną , rozgrzewam głęboką patelnie , bądź garnek , dodajemy naszą kapustę , do naszej kapusty dodajemy obraną i posiekaną cebulę , posiekany koper , oraz pokrojona szynka , wszystko razem przesmażamy około 15 minut ciągle mieszając , po tym czasie kapustę zalewamy wodą tak aby przykryła nam kapustę , gotujemy wszystko na małym ogniu aż kapusta będzie bardzo miękka , moja kapusta gotowała się około 1,5 godziny .

Kiedy nasza kapusta jest już miękka dodajemy przyprawy , doprawiamy do smaku solą i pieprzem , i gotowe do podania .






                                                                       Smacznego 


Prześlij komentarz