poniedziałek, 5 września 2016

Jarzynowa zupa po mojemu

   
   
        Dlaczego po mojemu taka zupka , kiedy mam chandrę i nie mam ochoty na nic , a szczególnie na siedzenie w kuchni , bo takie dni też mi się czasem zdarzają , choć rzadko , to chce coś ugotować dobrego ale i co samo będzie się swoim tempem gotować , to właśnie taka zupa , do garnka wkładam wszystko na raz , zalewam wodą doprawiam od razu i gotuje na bardzo małym ogniu , a smak jest super , zapraszam na przepis i wypróbowanie w domu .

Składniki  ( dla 4 osób ) 

4 plastry karkówki 
2 marchewki 
2 pietruszki 
1 pora ( biała część )
pół selera 
6 ziemniaków średnich 
pęczek natki pietruszki 
2 garście fasolki szparagowej 
 pół szklanki śmietany 18% 
1 kostka rosołowa 



Wykonanie 

Do garnka wkładam naszą karkówkę , następnie do mięsa dodaje wszystkie nasze warzywa , marchew , pietruszkę i seler , ścieram na tarce o małych oczkach , ziemniaki obieram i kroję w kostkę , natkę pietruszki siekam , porę kroję w cienkie plastry , oraz fasolkę szparagową myję  oczyszczam i także dodaję .

 Jak mamy dodane wszystkie warzywa zalewam wszystko wodą tak aby woda przykryła nam wszystkie nasze składniki , wstawiamy na mały ogień i gotujemy około 2 godzin , między czasie dodajemy kostkę rosołową .

Po naszym czasie kiedy już wszystkie warzywa i mięso mamy miękkie , zaprawiamy naszą zupkę śmietaną , do miski dodajemy śmietanę , do śmietany dodajemy 1 szklankę wody i mieszamy , można doprawić troszkę solą oraz pieprzem , i do naszej śmietany łyżką wazową wlewamy wywar z naszej zupy i mieszamy , następnie kiedy nasza śmietana i wywar dobrze się połączyły , to całość wlewam do naszej zupy i mieszamy wszystko razem , czekamy kiedy nasza zupa się zagotuje , po zagotowaniu mamy zupę gotową do podania .








                                                           Smacznego

Prześlij komentarz