sobota, 10 września 2016

Golona dla chłopa 2



     
         Druga odsłona golonki w moim wykonaniu , tym razem golonka jest gotowana z bardzo dużą ilością warzyw , cebuli i różnych przypraw , nawet ja co nie lubię golonki , skusiłam się troszkę spróbować jaki ma smak , i powiem że smak mnie pozytywnie zaskoczył , zapraszam do wypróbowania przepisu .

Składniki 

1 golonka 
 3 średnie cebule 
3 marchewki 
3 pietruszki 
1 seler 
1 pęczek natki pietruszki
jedna cała pora  
4 listki laurowe 
10 ziaren pieprzu kolorowego 
3 łyżki warzywka 
2 ząbki czosnku 
2 łyżki musztardy francuskiej 

Wykonanie 

 Mięso wkładam do średniego garnka , następnie obieram wszystkie warzywa i dodaję do naszej golonki , kiedy warzywa mamy obrane , dodaję wszystkie przyprawy i wstawiam golonkę na 24 godziny do lodówki pod przykryciem .
Następnego dnia wyciągam golonkę i zalewam wodą , gotuję na bardzo małym ogniu około 5 godzin , aż nasza golonka będzie bardzo mięciutka .
 Golonkę podaję z musztardą miodową i pieczywem , smakuje bardzo fajnie .






                                                                          Smacznego 



Prześlij komentarz