sobota, 20 sierpnia 2016

Tort maślano cynamonowy








   Bardzo fajne połączenie kremu maślanego z cynamonem , świetnie się sprawdza na spotkaniach rodzinnych , bardzo szybko znika z talerzyków , zapraszam do wypróbowania .

Składniki 

1 kostka masła dobrej jakości 
3 śmietany  ( po 200 ml )
spody do tortów czekoladowe 
2 tabliczki czekolady mlecznej 
4 łyżeczki cynamonu 
1 pudełeczko malin ( do ozdobienia )
kakao ( do ozdobienia )
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 

Wykonanie 

 Na wstępnie , w garnku rozpuszczam mleczną czekoladę , i pozostawiam do wystygnięcia , kiedy nasza czekolada stygnie , zabieramy się za ubicie śmietany na sztywną masę , kiedy mamy ubitą śmietanę dodaję masło , masło najlepiej dodać jak postoi w pokojowej temperaturze i będzie bardzo miękkie , jak masło mamy dodane , mieszamy mikserem aby śmietana nam się połączyła z masłem , jak już mamy połączone te dwa składniki , dodajemy wystudzoną czekoladę , cynamon , delikatnie mieszamy 
     Kiedy mamy masę przygotowaną , przygotowujemy biszkopty , na naszą paterę wykładamy pierwszy placek i nasączamy zaparzoną kawą i wykładamy naszą masę śmietanową , i tak postępujemy do wykorzystania naszych biszkoptów , oraz śmietany .
        Jak nasz tort jest już prawie gotowy , ozdabiamy malinkami oraz posypujemy kakao , i gotowe , wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby się schłodziło .
    Podajemy z pyszną świeżo zaparzoną kawą .






                                                                      Smacznego 

                                    


Prześlij komentarz