poniedziałek, 1 sierpnia 2016

Roladki z karkówki



  Bardzo fajny sposób na przyrządzenie mięsa na niedzielny obiad , na spotkania rodzinne , bardzo fajnie smakuje , szybko znika z talerza . Robiłam ją na niedzielny obiad i w takim tempie znikała że sama byłam w szoku , zapraszam do wypróbowania . 

Składniki 
10 plasterków karkówki 
1 łyżeczka gyrosa 
3 marchewki 
 3 ogórki kiszone 
1 duża cebula 
1 ząbek czosnku 
1 łyżeczka kurkumy 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
1 łyżeczka oregano 
1 łyżeczka papryki słodkiej 
sól do smaku 

Wykonanie 


 Marchew , ogórka , czosnek ścieram na tarce na drobnych oczkach,następnie cebulę kroję na kostkę i przesmażam na oliwie z wszystkimi przyprawami , aż cebulka się zarumieni , kiedy cebulka nam się zarumieni to całą zawartość patelni wkładam do startych warzyw i doprawiam solą do smaku , odstawiam .

Mięso kroję na plastry 2 centymetrowe i rozbijam tłuczkiem , lekko solę i wykładam na każdy pojedynczy rozbity kotlet mieszankę z marchewki i zawijam i układam ścisło w naczyniu żaroodpornym i tak do wykończenia mięsa , resztę warzyw startych układam na wierzch mięsa i nakrywam folią aluminiową i wstawiam do piekarnika na 180 stopni na 2,5 godziny , sprawdzając czy mięsko nam się upiekło i czy jest już miękkie . jak mięsko już jest gotowe podaję z ziemniakami bądź z kasza , to już według uznania . 

                                                                Smacznego 





Prześlij komentarz