Roladki z karkówki
Bardzo fajny sposób na przyrządzenie mięsa na niedzielny obiad , na spotkania rodzinne , bardzo fajnie smakuje , szybko znika z talerza . Robiłam ją na niedzielny obiad i w takim tempie znikała że sama byłam w szoku , zapraszam do wypróbowania .
Składniki
10 plasterków karkówki
1 łyżeczka gyrosa
3 marchewki
3 ogórki kiszone
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka papryki słodkiej
sól do smaku
Wykonanie
Marchew , ogórka , czosnek ścieram na tarce na drobnych oczkach,następnie cebulę kroję na kostkę i przesmażam na oliwie z wszystkimi przyprawami , aż cebulka się zarumieni , kiedy cebulka nam się zarumieni to całą zawartość patelni wkładam do startych warzyw i doprawiam solą do smaku , odstawiam .
Mięso kroję na plastry 2 centymetrowe i rozbijam tłuczkiem , lekko solę i wykładam na każdy pojedynczy rozbity kotlet mieszankę z marchewki i zawijam i układam ścisło w naczyniu żaroodpornym i tak do wykończenia mięsa , resztę warzyw startych układam na wierzch mięsa i nakrywam folią aluminiową i wstawiam do piekarnika na 180 stopni na 2,5 godziny , sprawdzając czy mięsko nam się upiekło i czy jest już miękkie . jak mięsko już jest gotowe podaję z ziemniakami bądź z kasza , to już według uznania .
Smacznego
Komentarze