środa, 17 sierpnia 2016

Roladki wołowe z ogórkiem kiszonym i porą




     Wołowina na moim stole dość rzadko gości , z racji tego że za nią nie przepadamy , ale ostatnio moje kubki smakowe wariują , i małymi korkami przekonuję się do wołowiny , i tu zapraszam na fajne roladki , z porą i ogórkiem kiszonym , fajne połączenie smaków .

Składniki 

8 cienkich plastrów kotletów wołowych 
4 średnie ogórki kiszone 
1 pora ( część biała )
musztarda miodowa 
pieprz czarny 
sól 

Wykonanie 

 Mięsko myjemy i osuszamy , kroimy na cienkie plastry , rozbijamy tłuczkiem , kiedy mięso mamy rozbite , odstawiamy na chwilkę .
 Porę obieram z pierwszej warstwy i bardzo dokładnie myję , następnie kroimy cieniutko , ogórki kiszone ścieram na tarce , na drobnych oczkach i dodaję do pokrojonej pory , doprawiam do smaku , solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszam .
   Jak nasz farsz jest gotowy , kotlety każdy z osobna , smaruję łyżeczką musztardy i wykładam dużą łyżkę farszu , ciasno zawijam, postępujemy tak aż przygotujemy wszystkie roladki , jak mamy przygotowane wszystkie roladki , układamy dość ścisło w naczyniu żaroodpornym bądź w blaszce , a resztę farszu układamy na wierzch naszego mięska , przykrywamy mięsko folią aluminiową i pieczemy około 1 godzinki w 180 stopniach .
                                     Znakomicie smakuję z ziemniaczkami .









                                                                      Smacznego 
Prześlij komentarz