niedziela, 28 sierpnia 2016

Pieczarkowe pomylone fit




         Bardzo lubimy mielone kotlety , z każdymi dodatkami , i bardzo często witają na naszym stole , dziś zapraszam na takie kotlety z dodatkiem pieczarek , i mąki orkiszowej . 
  Zazwyczaj kotlety mielone robiłam z bułką itp , ale dziś zapraszam na takie kotlety z mąką orkiszową , smakują równie pysznie .

Składniki 

0,5 kg mielonego mięsa z indyka 
15 sztuk pieczarek 
1 duża cebula czerwona 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
pieprz czarny ( według uznania ) 
sól himalajską różową 
1 ząbek czosnku 
1 łyżeczka musztardy 
3 jajka ( 1 jajko dodatkowo do panierowania )
4 łyżki mąki orkiszowej 
1 szklanka mąki orkiszowej do panierowania 
oliwa do smażenia 

Wykonanie 

Mięso przekładam do miski , następnie cebulę kroję w drobną kostkę , pieczarki myję , ścieram na tarce na grubych oczkach i przesmażam na odrobinie oleju razem z cebulą , kiedy pieczarki i cebulę  mamy przesmażoną , dodaję do mięsa mielonego .      Następnie do naszego mięsa dodaję przyprawy , czosnek przeciśnięty przez praskę , mąkę orkiszową , jajka , sól , musztardę, jak mamy dodane wszystkie składniki , dokładnie wszytko mieszamy ręką .
 Jak mamy dobrze nasze mięso wymieszane , formujemy nasze kotlety , a w środek mięsa wkładamy połowę pieczarki i formujemy kotleta , następnie wkładam do rozbitego jajka oraz mąki , i wkładamy na rozgrzaną oliwę , smażymy na małym ogniu po obu stronach , kiedy usmażymy wszystkie kotlety , podajemy z ziemniakami i surówką . 






                 
                                                                        Smacznego 


Prześlij komentarz