piątek, 5 sierpnia 2016

Leczo z warzyw





      W sezonie bardzo lubię tego typu dania , mamy bardzo dużo świeżych i bardzo wartościowych warzyw , i trzeba z tego na maksa korzystać , zapraszam na pyszne leczo z warzyw i kiełbaską.

Składniki 

1 średnia cukinia 
2 papryki czerwone 
5 pomidorów bez skóry 
2 laski kiełbasy zwyczajnej bądź kabanosy 
2 cebule 
 sól pieprz 
1 łyżeczka pieprzu ziołowego 
2 łyżeczki papryki słodkiej 
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 

Wykonanie 

 Cukinie kroję w kostkę , cebulę , paprykę , pomidory , kiełbasę , także , jak mamy wszystkie warzywa pokrojone to rozgrzewamy patelnie z odrobiną masła  i przesmażam wszystkie warzywa około 10 minut często mieszając .
 Kiedy warzywa nam się przesmażyły to przekładamy do garnka i zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu do momenty jak warzywa będą miękkie . 
 Jak warzywa nam się gotują  to  kiełbasę przesmażamy i także dodajemy do warzyw , i wszystko razem gotuję około 40 minut na malutkim ogniu , po upływie tego czasu dodaje koncentrat pomidorowy , oraz wszystkie przyprawy i doprawiam do smaku  solą pieprzem i gotowe , podaję z pieczywem .


                                                                           Smacznego
Prześlij komentarz